Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»

Μια «δροσερή» θερινή κωμωδία που θα προσφέρει άφθονο γέλιο αλλά και συγκίνηση,την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο θέατρο Μαγούλας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011» του δήμου Παλαμά.



   Ο ένας δεν ακούει, ο άλλος δεν βλέπει και ο τρίτος δεν μιλάει. Αν νομίζετε ωστόσο πως δεν μπορούν να συνεννοηθούν, τότε… κάνετε λάθος!
Η παράσταση που έχει ενθουσιάσει το θεατρόφιλο κοινό, το «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη, μετά από δύο χρόνια επιτυχίας στην Αθήνα αλλά και στις περσινές του καλοκαιρινές περιοδείες, έρχεται φέτος και στον Παλαμά, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, στις 9.30μμ, προσφέροντας δύο ώρες γέλιου, στον ευχάριστο – δροσερό χώρο του δημοτικού ανοιχτού θεάτρου Μαγούλας.
Η παράσταση μάς μεταφέρει στην καθημερινότητα τριών φίλων με ειδικές δυνατότητες. Ένας τυφλός, ένας κουφός και ένας μουγγός. Ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Κάποια στιγμή ωστόσο μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα και όλα ανατρέπονται. Οι παρεξηγήσεις έρχονται, ενώ οι έξυπνες ατάκες προσφέρουν άφθονο γέλιο.
Όμως, οι τρεις συγκάτοικοι μας προσφέρουν και στιγμές συγκίνησης, μέσα από την υπομονή τους και τον καθημερινό αγώνα για επικοινωνία. Μια τρυφερή προσέγγιση της ζωής μέσω της αγάπης, της φιλίας, της εκτίμησης και της συντροφικότητας.
Πρόκειται για μια ανάλαφρη δροσερή παράσταση με καλούς κωμικούς ηθοποιούς. Ο Σπύρος Σπαντίδας, ο Σπύρος Πούλης και ο Θανάσης Βισκαδουράκης βρίσκονται ξανά μαζί επί σκηνής, όπως και πέρσι, όπως και πριν 11 χρόνια (στα πρώτα τους θεατρικά βήματα) τότε που πρωτόπαιξαν τους ίδιους ρόλους στο ίδιο έργο, γνωρίζοντας την αποθέωση. Μαζί τους παίζει η Δήμητρα Στογιάννη.
«Το έργο είναι εμπνευσμένο από έναν παλιό ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν. Αυτή η θεατρική διασκευή του τονίζει τις κωμικές πλευρές της ιστορίας και εξελίσσεται σε μια σύγχρονη κωμωδία» αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος επιμελήθηκε και το κείμενο μαζί με τον Δημήτρη Καντά.
Τα σκηνικά της παράστασης έκανε η Λία Ασβεστά και τα κοστούμια ο Αλέξης Φούκος, ενώ τη μουσική επιμελήθηκε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Σ’ αυτό το ζεστό και δύσκολο από κάθε άποψη καλοκαίρι, πιστεύουμε πως είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε: Μια ανάλαφρη, δροσερή κωμωδία για μια ήσυχη καλοκαιρινή βραδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου