Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αφιέρωμα στον Τάκη Θεολόγη...

Σεζόν 1985-86...Αρχηγός ο Τάκης Θεολόγης...
Η αθλητική οικογένεια του Ατρομήτου Παλαμά (και όχι μόνο) θρηνεί τον πρόωρο χαμό ενός σπουδαίου και καταξιωμένου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και ανθρώπου, του Δημήτρη (Τάκη) Θεολόγη.

Ο Τάκης Θεολόγης (με θητεία και στην Αναγέννηση τη χρυσή εποχή του ‘70 δίπλα σε τεράστιους ποδοσφαιριστές) φόρεσε και τίμησε - όσο λίγοι "μη γηγενείς" - τη φανέλα του Ατρομήτου κατά την τετραετία 1982-1986.

Ακόμη και κατα την περίοδο που απόμαχος πλέον, έχοντας αποτραβηχτεί απ’ την ενεργό δράση, ήταν πάντα κοντά στην ομάδα και στήριζε τις εκδηλώσεις των επίσης παλαίμαχων συμπαικτών του στον Ατρόμητο.

Αγωνιστικά άφησε άριστες εντυπώσεις κατά το πέρασμά του από τον Ατρόμητο, ξεδιπλώνοντας τα σπουδαία προσόντα και αγωνιστικά του χαρίσματα στη θέση του αμυντικού μέσου όπου ξεχώριζε ιδιαίτερα για τις εξαιρετικές επίσης - και πολύ προχωρημένες για την εποχή του - επιτελικές του ικανότητες.

Για κείνο όμως που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη η εικόνα του στη μνήμη του φίλαθλου κόσμου του Παλαμά, που τον έζησε από κοντά και ιδιαίτερα στους παλιούς του συμπαίκτες είναι το ΑΡΙΣΤΟ ΗΘΟΣ του, η σεμνότητά του, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του - μέσα κι έξω από τα γήπεδα - η διορατικότητά του, η μαχητικότητά του, το ασίγαστο πάθος του για τη νίκη και ο ανυπέρβλητος τρόπος που εμψύχωνε τους συμπαίκτες του!

Αληθινός αρχηγός των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού χώρου! "Θα μπούμε μέσα και θα τους πατήσουμε" ήταν η αγαπημένη του ατάκα που εμψύχωνε και αναστύλωνε το ηθικό της ομάδας όταν τα πράγματα είχαν δυσκολέψει για τον Ατρόμητο κατά το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τάκης Θεολόγης γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σταθμάρχης του ΟΕΣΕ κατά τον επαγγελματικό του βίο. Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, πατέρας δύο κοριτσιών. Διατηρούσε άριστες σχέσεις και δεσμούς με το φίλαθλο κόσμο του Παλαμά και τους παλιούς του συμπαίκτες στον Ατρόμητο.

Προς τιμήν της μνήμης του θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων συμπαικτών του στην Αναγέννηση και τον Ατρόμητο. Εφυγε αδόκητα απο τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 ετών. Η κηδεία του έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα όπου διέμεινε. Φίλε Τάκη... ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει κι όλοι εμείς γνωρίζουμε ότι κάπου εκεί ψηλά, στα γήπεδα του ουρανού, θα κλοτσάς και πάλι δεξιοτεχνικά τη μπάλα εμψυχώνοντας πλέον τους νέους συμπαίκτες.



ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου