Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ντέρμπι σε όλα εκτός απο ποιότητα! (Σέλλανα-Ατρόμητος 2-1)

Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι διεξήχθη την Πέμπτη 17/04/2014 στο γήπεδο του Προαστίου ανάμεσα στον τοπικό Α.Ο. Σελλάνων και τον Ατρόμητο Παλαμά στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play off της Α’ κατηγορίας.
Πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε τον αγώνα καθώς με τη λήξη των πρωταθλημάτων οι αγώνες μπαράζ αποτελούν τη μοναδική διέξοδο των Καρδιτσιωτών ποδοσφαιρόφιλων. Το ματς ,όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι (δυνατές μονομαχίες, πάθος για τη νίκη, κόκκινες κάρτες και πολύ κόσμο) αλλά υστέρησε σε ποιότητα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών καθώς φαινόταν η μια ομάδα να φοβάται την άλλη.Οι γηπεδούχοι είχαν μερικές καλές φάσεις οι οποίες βρήκαν σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του Ατρομήτου, Αντώνη Παππά. Από την άλλη ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός και περιορίστηκε κυρίως σε αμυντικό ρόλο.

"Όλα τα λεφτά" ήταν το δεύτερο ημίχρονο αφού σε αυτό έγιναν όλα!. Ο Α.Ο. Σελλάνων προηγήθηκε με την έναρξη (50’) με κεφαλιά του πανύψηλου νεαρού Μπούσδρα μετά από κόρνερ, ο οποίος πήδηξε ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή. Λίγο αργότερα ο διαιτητής του αγώνα κος Βαφειάδης, αρνήθηκε πέναλτι στον Ατρόμητο σε ανατροπή του Κακαϊτσα εντός περιοχής των Σελλάνων (φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι).Στο 55’ έγινε η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι. Ο Τσίλιας βρέθηκε στο έδαφος εντός της περιοχής του Ατρομήτου μετά από μονομαχία με τον Λιάπη, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και να αποβάλλει τον αμυντικό (και αρχηγό) του Ατρομήτου ως τελευταίο παίκτη (και σε αυτή τη φάση ξεσηκώθηκαν κόσμος και πάγκος του Ατρομήτου).Ο Αναγνωστόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία με τον τερματοφύλακα Παππά να μαντεύει την πρόθεσή του και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα, δίνοντας ψυχολογική τόνωση στους συμπαίκτες του.

Οι γηπεδούχοι για το επόμενο διάστημα (65’-75’) πίεσαν τον Ατρόμητο έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα και κατάφεραν να κάνουν το 2-0 στο 73’ όταν μετά από σουτ του Αναγνωστόπουλου η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Παληγιάννη -στην προβολή που έκανε- καταλήγοντας στα δίχτυα. Οι παίκτες του Κώστα Γκαβογιάννη είχαν την ευκαιρία να «τελειώσουν» το ματς όταν στο 75’ μετά από πολύ όμορφη συνεργασία των Τσίλια, Μιχάλη και Αναγνωστόπουλου ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι από την αντίπαλη εστία αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο τελευταίο 10λεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε όταν ο Ατρόμητος, ρισκάροντας, βγήκε μπροστά και άρχισε να πιέζει τους γηπεδούχους -οι οποίοι ήθελαν να κρατήσουν το υπέρ τους 2-0- κερδίζοντας αρκετά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Το 2-1 έγινε στο 87΄όταν ο Κακαϊτσας μετά από εξαιρετική κούρσα από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Κυριακόπουλος με κεφαλιά νίκησε τον Καμινιώτη.Στο 89’ αποβλήθηκε ο σκόρερ του Α.Ο. Σελλάνων Μπούσδρας και στο σημείο αυτό υπήρξε και ολιγόλεπτη διακοπή στο παιχνίδι και μικρο ένταση.

Στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή παίκτες και φίλαθλοι του Α.Ο. Σελλάνων πανηγύρισαν μια νίκη που τους φέρνει στην πρώτη θέση της κατάταξης των play off σε κομβικό σημείο.

Την επόμενη αγωνιστική (4η, που θα γίνει την Πέμπτη του Πάσχα) έχουμε αντιστροφή των αγώνων και ο πρωτοπόρος Α.Ο. Σελλάνων αγωνίζεται στην έδρα του Ατρομήτου, σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει πολλά. 


Οι συνθέσεις των ομάδων :

Α.Ο. Σελλάνων: ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ, ΜΠΑΛΤΑΣ, ΜΠΟΥΣΔΡΑΣ, ΚΛΙΑΦΑΣ, ΤΖΗΛΟΣ, ΚΟΥΜΟΥΡΙΑ, ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΣΙΩΜΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ(70' ΣΑΚΚΑΣ), ΤΣΙΛΙΑΣ(80' ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ), ΜΙΧΑΛΗΣ(90' ΤΣΙΑΚΑΡΑΣ)

Ατρόμητος Παλαμά : ΠΑΠΠΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗΣ (75' ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑΣ), ΛΙΑΠΗΣ, ΜΟΥΛΑΪ, ΦΑΛΑΓΓΑΣ , ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΚΟΒΑΡΗΣ, ΓΑΤΣΟΣ, ΚΑΚΑΙΤΣΑΣ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου