Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αποκλεισμός στα πέναλτι για τον Ατρόμητο

Δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΚ ο Ατρόμητος καθώς αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Δόξα Αγίας Τριάδας (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) στον ημιτελικό που διεξήχθη χθες στο γήπεδο της Αγίας Τριάδας.
Πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι παρά το εργάσιμο της ημέρας και το ότι υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα σε Β' και Γ' ερασιτεχνική.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες αγωνιστικής ποιότητας καθώς από την μια υπήρχε το φυσιολογικό άγχος για την πρόκριση και από την άλλη οι συνεχείς διακοπές του παιχνιδιού λόγω τραυματισμών,μπάλες που αργούσαν να επιστρέψουν στο γήπεδο και τα πολλά σφυρίγματα του (αξιολογημένου) διαιτητή Αγγελακόπουλου που για ένα διάστημα έχασε εντελώς τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Σε κατάσταση ντεφορμαρίσματος το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Ατρομήτου δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί.Παρασύρθηκε στον αργό ρυθμό παιχνιδιού που ήθελαν οι γηπεδούχοι και οι παίκτες δεν έδειξαν το κατάλληλο πάθος που χρειαζόταν ένα τέτοιο ματς.Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε εύκολα να διασπάσει την συμπαγή άμυνα της Δόξας.Τις λιγοστές φορές που το έκανε οι παίκτες του δεν μπόρεσαν σκοράρουν αλλά και όταν σκόραρε ο διαιτητής με τους βοηθούς του ήταν εκεί για να τα ακυρώσουν!

Χωρίς την παραμικρή διάθεση να μειωθεί η τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες της Δόξας για να φτάσουν ως εδώ(αποκλείοντας ομάδες ανώτερων κατηγοριών) - αντίθετα είναι άξιοι συγχαρητηρίων τα οποία τους έδωσαν στο τέλος του παιχνιδιού όλοι οι άνθρωποι του Ατρομήτου - κάποια πράγματα που συνετέλεσαν ώστε να φτάσει το παιχνίδι στα πέναλτι δεν μπορεί να μην καταγραφούν.
Το γεγονός οτι ο Ατρόμητος βρίσκεται δυο κατηγορίες πάνω από τη Δόξα αλλά οι παίκτες του βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα δεν του αναιρεί το δικαίωμα της συμμετοχής στον τελικό εφόσον το δικαιούνταν. Χωρίς να ψάχνουμε για δικαιολογίες θα σταθούμε απλά δυο περιπτώσεις που τα σφυρίγματα του διαιτητή (κατά τη γνώμη μας) καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του παιχνιδιού:Στο 54' αποβάλλει (ορθά)με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κωστόπουλο που (άθελα) χτυπά δυνατά με το πόδι στο πρόσωπο τον Ασίμ Μουλάϊ(έγινε αλλαγή και κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και δυο σπασμένα δόντια). Από εκείνο το χρονικό σημείο τα σφυρίγματα του διαιτητή(υπό τις φωνές των γηπεδούχων) ήταν συντριπτικά υπέρ της Δόξας.Έτσι στο 63ο λεπτό και ενώ οι γηπεδούχοι ωρύονταν για χέρι-πέναλτι υπέρ τους, ο διαιτητής αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη (που μόνο αυτός είδε!)τον Βαγγέλη Τρουβά. Κάλυψη ενός λάθους με άλλο(μεγαλύτερο) και αποκατάσταση (αριθμητικών και όχι μόνο) ισορροπιών. Αποκορύφωμα η ακύρωση του κανονικού γκολ του Βασίλη Κακαϊτσα στο 118' καθώς η μπάλα πέρασε καθαρά την γραμμή της εστίας του Μετοχιανάκη. Διαιτητής και επόπτης(Χάρμπας) έμειναν κολλημένοι στις θέσεις τους περιμένοντας ο ένας τον άλλο να δείξει σέντρα(ποιος να πάρει την ευθύνη εκείνη την ώρα με 500 άτομα να ουρλιάζουν απ' εξω?).
Έτσι το ματς πήγε στα πέναλτι με τους φιλοξενούμενους να είναι εκτός εαυτού από τη μη κατακύρωση του γκολ (κάτι που φάνηκε καθαρά κατά την διάρκεια των πέναλτι) και τους γηπεδούχους να είναι πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν μια ιστορική πρόκριση.
Η διαιτησία των Αγγελακόπουλου-Διπλάρη-Χάρμπα πολύ κακή. Αν ο κος Αγγελακόπουλος θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι στην διαιτησία του νομού Καρδίτσας, οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΚ, θα πρέπει να αισθάνονται πολύ φτωχοί και γυμνοί.
Συγχαρητήρια σε παίκτες,διοίκηση και κόσμο της Δόξας Αγίας Τριάδας για την πρόκριση στον τελικό (και γιατί όχι και με το κύπελλο).
Φάσεις του παιχνιδιού:
22' γκολ του Κακαϊτσα ακυρώνεται σαν φάουλ
28' σέντρα του Ντόβα από αριστερά, κεφαλιά του Κακαϊτσα λίγο άουτ
30' κεφαλια του Φαλάρα μέσα απο την μικρή περιοχή περνάει πάνω από το δοκάρι του Παππά
53' Δευτερη κίτρινη και αποβολή του Κωστόπουλου για αντιαθλητικό παιχνίδι στον Μουλάϊ
64' Δευτερη κίτρινη και αποβολή του Τρουβά για χέρι!
70' Γκολ του Τσιτώνα μετά από σέντρα του Ανυφαντάκου ,ακυρώνεται σαν οφσάϊντ
74΄Ο Ντόβας έξω απο την περιοχή δεν μπορεί να πλασάρει απο πάνω τον εξερχόμενο τερματοφύλακα της Δόξας.
Παράταση:
2' Κακαϊτσας σουτ διαγώνια μέσα από περιοχή, απέκρουσε ο τερματοφύλακας
8' φάουλ για την Δόξα από δεξιά , διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Πάππας
10' κεφάλια του αφύλαχτου Φαλάγγα από την μικρή περιοχή ,πάνω από τα δοκάρι
18' πολύ ωραία προσπάθεια Τσιτωνα από αριστερά έσπασε την μπάλα στο Κακαϊτσα το σουτ κόντρα ρε σε πόδια αμυντικών
25' ωραία ατομική προσπάθεια του Μαυρουδη και δυνατό σουτ περνάει άουτ
29' σέντρα του Τσιτώνα από αριστερά , κεφαλιά του Κακαϊτσα , η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και σκάει μέσα από την γραμμή του τέρματος...Διαιτητής και επόπτης στον κόσμο τους... 
Η σειρά των πέναλτι:

0-0 Τσιτώνας (άουτ)
1-0 Τσιακάρας
1-1 Μαυρουδής
2-1 Γαγάνας
2-1 Λιάπης (απόκρουση Μετοχιανάκη)
3-1 Κυπρής
3-1 Παληγιάννης (απόκρουση Μετοχιανάκη)


Συνθέσεις ομάδων:

ΔΟΞΑ: ΜΕΤΟΧΙΑΝΑΚΗΣ, ΦΕΚΚΑΣ (95' ΤΣΙΑΚΑΡΑΣ), ΓΑΪΤΑΝΟΣ, ΦΑΛΑΡΑΣ, ΞΑΦΑΚΗΣ, ΤΣΙΑΠΟΥΡΝΗΣ, ΓΑΝΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΠΡΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: ΠΑΠΠΑΣ, ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΟΣ, ΝΤΙΚΑΣ (66’ ΒΕΛΙΟΥ), ΛΙΑΠΠΗΣ, ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΜΟΥΛΑΪ (54΄ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ), ΤΡΟΥΒΑΣ, ΝΤΟΒΑΣ (79’ ΜΑΓΑΛΙΟΣ), ΚΑΚΑΪΤΣΑΣ, ΤΣΙΤΩΝΑΣ, ΠΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου