Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 3-0 για Ατρόμητο επί της Α.Ε. Πασχαλίτσας

Σ’ ένα γήπεδο που θύμιζε παλιές καλές εποχές και που ήταν γεμάτο κόσμο, ο Ατρόμητος παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο θαυμάσιο ποδόσφαιρο νίκησε με το ευρύ 3-0 την Α.Ε. Πασχαλίτσας. 
Η θαυμάσια για την εποχή μέρα αλλά και το κρίσιμο του αγώνα οδήγησαν πολύ κόσμο στο νέο γήπεδο του Ατρομήτου, από τον Παλαμά, αλλά και από την γύρω περιοχή και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων φρόντισαν να τους αποζημιώσουν προσφέροντας ωραίο θέαμα.
Ανασταλτικός παράγοντας όμως για ένα ακόμη αγώνα ήταν ο απαράδεκτος, για νέο γήπεδο, αγωνιστικός χώρος που προσφερόταν περισσότερο για λασπομαχία. Η μεγάλη απορία που δημιουργείται είναι πως είναι δυνατόν να κρατάει τόσο νερό αυτό το γήπεδο από την στιγμή που για την υποδομή του έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που θα έπρεπε για να στραγγίζει το νερό αμέσως.
Για το παιχνίδι τώρα, στην αρχή η Πασχαλίτσα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλή άμυνα του Ατρομήτου που κατά τη γνώμη μας έχει το καλύτερο δίδυμο σέντερ μπακ της κατηγορίας αυτό των Λιάπη – Φαλάγγα. Ο Φώτης Στάμος επέλεξε να παίξει με ένα καθαρό επιθετικό προσανατολισμό και σύστημα 4-3-3, με τρεις στον χώρο του κέντρου τους Τρουβά, Μαυρουδή και Παληγιάννη και τρεις καθαρούς επιθετικούς τους Ντόβα, Τσιτώνα και Κακαϊτσα, με τον Ντόβα να βοηθάει λίγο και στην άμυνα. Μπορεί η Πασχαλίτσα να είχε περισσότερο στην κατοχή της μπάλα αλλά η ομάδα του Ατρομήτου ήταν αυτή που δημιουργούσε τις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες για γκολ, χάθηκαν με τον Τσιτώνα κυρίως και τον Ντόβα αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Σαίνης δήλωσε παρόν. Παρόν όμως δήλωσε σε όλο τον αγώνα και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Πατσιαλής, με τις καίριες επεμβάσεις του ενέπνεε εμπιστοσύνη ενώ σ’ όλο τον αγώνα με τις φωνές του καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του. 
Στο δεύτερο ημίχρονο, μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και χόρευε στη λάσπη, αυτή ήταν ο Ατρόμητος! Η άμυνα (που είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας) ήταν απροσπέλαστη, οι τρεις του κέντρου έκαναν μεγάλο παιχνίδι έκοβαν άνετα τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων και μοίραζαν με μαεστρία την μπάλα στους επιθετικούς. Οι δε επιθετικοί σμπαράλιασαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, έβαλαν τρία γκολ και έχασαν τουλάχιστον άλλα τόσα. Και τα τρία γκολ προήλθαν από ωραίες ενέργειες. Το πρώτο στο 55΄ μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Κακαίτσα – Τσιτώνα που άδειασε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Πασχαλίτσας, ο δεύτερος αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, έκανε το 1-0. Το 2-0 έγινε από τον Τρουβά στο 60΄ ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μέσα στη μικρή περιοχή μετά από σουτ του Λιάπη και δύσκολη απόκρουση του Σαίνη. Η ολοκλήρωση του θριάμβου ήρθε στο 80΄, μετά από παρόμοιο με το πρώτο γκολ, συνδυασμό των Κακαίτσα – Τσιτώνα και εκτελεστή αυτή τη φορά τον Κακαίτσα ο οποίος κι αυτός πέρασε τον τερματοφύλακα και έγραψε το 3-0. 
Με την εμφάνισή του αυτή ο Ατρόμητος πιστοποίησε την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει στο δεύτερο γύρο αλλά προβληματίζει όλους τους φίλους του γιατί αν οι παίκτες ήταν λίγο πιο προσεκτικοί σε κάποιους αγώνες η πορεία της ομάδας θα ήταν τελείως διαφορετική. Δεν πειράζει όμως, έτσι και αλλιώς οι μεγάλες ομάδες κτίζονται με βάθος χρόνου και απ’ ότι φαίνεται το μέλλον ανήκει σ’ αυτή την ομάδα.

Η διαιτησία των Tακόπουλου – Διπλάρη - Βουγιουκλάκη πέρασε απαρατήρητη όπως πρέπει να είναι κάθε διαιτησία.

Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: ΠΑΤΣΙΑΛΗΣ, ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΟΣ, ΒΕΛΙΟΥ, ΛΙΑΠΗΣ, ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΤΡΟΥΒΑΣ (85΄ ΝΤΙΚΑΣ), ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, ΚΑΚΑΪΤΣΑΣ, ΝΤΟΒΑΣ (75΄ΤΕΓΑΣ), ΤΣΙΤΩΝΑΣ (88΄ΜΑΓΑΛΙΟΣ).

Α.Ε. ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΣ: ΣΑΪΝΗΣ Δ., ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ (73΄ ΚΟΥΛΠΑΣ), ΚΑΡΤΣΑΝΑΣ, ΣΑΪΝΗΣ Χ., ΣΜΕΤΗΣ, ΜΑΥΡΙΑΣ (79΄ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ), ΓΚΟΒΑΡΗΣ, ΡΟΒΑΣ, ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ, ΑΡΣΕΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου