Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αυλαία με ήττα για τον Ατρόμητο...Ωρύεται (για μια ακόμη αγωνιστική) για την προκλητική διαιτησία

Τελείωσε σήμερα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας με τον Ατρόμητο να κλείνει με ήττα (2-0 απο τον Εθνικό) τις υποχρεώσεις του για φέτος καθώς τερματίζει στην 8η θέση και δεν μπαίνει στην διαδικασία των play off.Σε αυτήν θα συμμετέχουν ο ΑΟ Μυρίνης, ο Ηρακλής Σοφάδων, η Πασχαλίτσα και ο Εθνικός.Αντίθετα στη μάχη για την σωτηρία θα μπούν ο Άγιος Γεώργιος, ο Ταυρωπός, ο Αετός Αγ. Θεοδώρου και ο Καραϊσκάκης Μαυρομματίου.

Στο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Νοσοκομείου τώρα, η ομάδα του Παλαμά έπαιξε απελευθερωμένα και χωρίς άγχος αφού δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον,σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που θέλανε οπωσδήποτε το τρίποντο για να είναι σίγουρα στην τετράδα, κάτι που τους βάρυνε σίγουρα τα πόδια.

Αυτό φάνηκε απο την αρχή του παιχνιδιού που ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο και απείλησε την εστία του Baci.H τύχη όμως σε δυο περιπτώσεις γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στην ομάδα του Παλαμά καθώς στο 12' ο Βασίλης Κακαϊτσας με ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Baci.Την ίδια κατάληξη είχε και λίγο αργότερα το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Ασίμ Μουλάϊ που πέρασε έξοχα την μπάλα πάνω απο τον τερματοφύλακα του Εθνικού αλλά αυτή δεν πήγε στα δίχτυα.

Την πλάτη όμως ακόμη πιο επιδεικτικά (μικρό δείγμα του τι θα επακολουθούσε) γύρισε και ο διαιτητής της αναμέτρησης Αναστασίου που στο 23' αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι όταν σε σέντρα του Τέγα ,ο Κακαϊτσας σπρώχνεται καθαρά εντός της περιοχής λίγο πριν πηδήξει ολομόναχος για κεφαλιά απέναντι απο τον Baci και βγαίνει εκτός φάσης απο τον αντίπαλό του.

Εκμεταλλευόμενος όλα τα παραπάνω ο Εθνικός ευτύχησε να προηγηθεί στο 28' χάρη σε μια άτυχη στιγμή της άμυνας των φιλοξενουμένων,όταν σε κεφαλιά του Τσίλια ο Βασίλης Ντίκας, στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πατσιαλή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τους παίκτες του Ατρομήτου να πιέζουν για να πετύχουν γκολ που βάση της εικόνας του παιχνιδιού το δικαιούνταν.Ο δεύτερος επόπτης όμως (Σαββάλας) φαίνεται είχε άλλη άποψη και την φανέρωσε στο 65' όταν σε φάουλ του Ντόβα ,ο Φαλάγγας πηδάει ψηλότερα απο όλους ,πιάνει την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ντίκας που ακολουθεί τη φάση ερχόμενος από πίσω στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.Οι παίκτες και οι αρκετοί φίλοι του Ατρομήτου που ακολούθησαν και σήμερα την ομάδα πανηγυρίζουν αλλά....Ο προκλητικός παραπάνω επόπτης μετά από 5 δευτερόλεπτα!! που έμεινε άπραγος ,προς γενική έκπληξη (γηπεδούχων και φιλοξενουμένων) σηκώνει το σημαιάκι του! υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ...Και φυσικά οι έντονες διαμαρτυρίες των παικτών,του προπονητή,της διοίκησης και φιλάθλων του Ατρομήτου έπεφταν στο κενό...Για γέλια και για κλάματα...

Απο αυτή τη φάση και μετά έγιναν λιγοστές φάσεις μπροστά απο τις δύο εστίες με τον Τσίλια να κάνει το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ στο 80' έπειτα απο έξοχη ενέργεια και σέντρα του Κυριακόπουλου.

Ολοκλήρωσε λοιπόν τις υποχρεώσεις για φέτος η ομάδα του Ατρομητού κάνοντας έναν πολυ καλό δεύτερο γύρο έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο σε αρκετά παιχνίδια και έδωσε ελπίδες για ενα καλύτερο μέλλον αν και στο τέλος μένει μια πικρή γεύση γιατί όλοι πιστέυουν οτι αυτή η ομάδα είχε θέση στα play off.
Για την διαιτησία τα είπαμε παραπάνω...Τα συμπεράσματα δικά σας...

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ : Baci,Μουσαφείρης Α.,Μουσαφείρης Θ.(54' Τσιάλης),Καβαλάρης,Καρακαξάς,Κυριακόπουλος,Πολύζος,Μουσαφείρης Α.( 85' Σωτηρλής),Τσίλιας,Μουσαφείρης Λ.,Χαρίτος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΠατσιαλής,Ανυφαντάκος,Ντίκας,Φαλάγγας,Τρουβάς,Ντόβας,Βελλίου(76' Μαυρουδής),Κακαϊτσας(36' Πολύζος),Παληγιάννης,Μουλάϊ,Τέγας(59' Γιώτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου