Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τα λιοντάρια ήταν από τον Παλαμά! Ατρόμητος - Α.Ε. Λεονταρίου 2-1.

Σε ένα αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου οι παίκτες του Ατρομήτου με ψυχή χιλίων λεόντων, αν και έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 50΄, νίκησαν με 2-1, την εξαιρετική ομάδα τη Α.Ε. Λεονταρίου!
Σε ένα γήπεδο χαλί αν αναλογιστούμε τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών και μπροστά σε αρκετό κόσμο και από τις δύο ομάδες, οι παίκτες του Ατρομήτου απέδειξαν ότι δίκαια έχουν την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 8΄ θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Κυριακόπουλου, αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε να δείξει την άσπρη βούλα, αν και ήταν κοντά στην φάση. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Α.Ε. Λεονταρίου είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει αισθητή την παρουσία της. Στο 38΄ όμως από φάουλ του Γκόβαρη, ο Μουλάϊ στη γωνία της μικρής περιοχής, κερδίζει την κεφαλιά από τον αμυντικό και τροφοδοτεί τον Κακαίτσα ο οποίος κι αυτός με κεφαλιά ανοίγει το σκορ.

Με το 1-0 οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια αλλά στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Ατρομήτου ξεκίνησαν πολύ υποτονικά. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να είναι πιο επιθετικοί και στο 50΄κέρδισαν πέναλτι που έκανε ο Μουλάϊ. Το πέναλτι το κέρδισε έξυπνα ο επιθετικός ο οποίος πέφτει πάνω στο πόδι του παίκτη του Ατρομήτου. Στη φάση αυτή δέχεται και κόκκινη κάρτα ο αμυντικός των γηπεδούχων και για το υπόλοιπο του αγώνα ο Ατρόμητος αγωνίζεται με 10 παίκτες. Το πέναλτι ήταν καθαρό, αλλά η αποβολή πολύ αυστηρή γιατί δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης της ομάδας. Την εκτέλεση ανέλαβε να κάνει ο Κουτρούλιας, ο οποίος ξεγέλασε τον Πατσιαλή και ισοφάρισε. Από την ισοφάριση και μετά είδαμε ένα πολύ όμορφο αγώνα με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και στις δύο εστίες αλλά τους επιθετικούς και των δύο ομάδων να μην είναι εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Οι πιο κραυγαλέες ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν δύο, μία για κάθε ομάδα. Για τους φιλοξενούμενους ωραία κεφαλιά του επιθετικού στην αριστερή γωνία του Πατσιαλή, ο οποίος όμως απογειώθηκε και κράτησε την εστία του ανέπαφη. Για τον Ατρόμητο ο Παληγιάννης μόνος του απέναντι απέναντι από τον τερματοφύλακα, από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ.

Τα τελευταία λεπτά στα οποία κρίθηκε και ο αγώνας, φάνηκε και το πόσο προπονημένη είναι η ομάδα του Ατρομήτου. Αν και έπαιζαν δέκα παίκτες δεν σταμάτησαν να τρέχουν και να καλύπτουν όλους τους χώρους και διεκδικούσαν κάθε μπαλιά. Το 2-1 έγινε στο 83΄ με πολύ ωραίο συνδυασμό τεσσάρων παικτών του Ατρομήτου! Ο Κυριακόπουλος έκανε μία επέλαση από αριστερά και έβγαλε σέντρα στο κεφάλι του Κακαϊτσα, ο οποίος τροφοδότησε τον Γάτσο που ήταν μόνος του λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Αυτός αντί να σουτάρει αν και μόνος του, έσπασε την μπάλα στον επερχόμενο Κυριάκη που είχε ανοικτό πεδίο μπροστά του και αυτός, με σουτ κεραυνό ξετίναξε τα δίχτυα μέσα σε αποθέωση! Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος, ο Ατρόμητος δεν απειλήθηκε καθόλου και με το σφύριγμα της λήξης όλοι οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας αυτή τη δύσκολη νίκη που τους στέφει πρωταθλητές χειμώνα, μία αγωνιστική πριν την λήξη του πρώτου γύρου.

***Την σπουδαία αυτή νίκη οι παίκτες δια στόματος του Παντελή Λιάππη την αφιερώνουν στο φυσικό αρχηγό του Ατρομήτου Βασίλη Ανυφαντάκο, ο οποίος εγχειρίστηκε την εβδομάδα που μας πέρασε και του εύχονται γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: ΠΑΤΣΙΑΛΗΣ, ΝΤΙΚΑΣ (48΄ ΓΑΤΣΟΣ), ΜΟΥΛΑΪ, ΛΙΑΠΠΗΣ, ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΟΒΑΡΗΣ, ΜΕΤΟΥΣΙ, ΚΑΚΑΪΤΣΑΣ ( 85΄ ΜΑΤΖΙΚΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου