Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση Ιωάννη Ματζίκου, προπονητή του Α.Σ Ατρόμητου Παλαμά.

"Θα ήθελα με αυτή τη δήλωση να απευθυνθώ σε όλους όσους ασχολούνται τον αθλητισμό του Παλαμά, είτε είναι αθλητές είτε παράγοντες είτε φίλαθλοι.
Να ξεκινήσω με ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας για την προσπάθεια που κάνετε να κρατήσετε σε υψηλό επίπεδο τον αθλητισμό και γενικότερα τον πολιτισμό.

Με φέρνετε 30 χρόνια πίσω και θυμάμαι τον κόσμο και την αγνότητα τους προς τον αθλητισμό που όλα ήταν πιο υγιή και πιο ξεκάθαρα. Η πόλη του Παλαμά είναι έτοιμη πλέον να δεχτεί τις προκλήσεις που έρχονται όσον αφορά το ποδόσφαιρο αλλά και το μπάσκετ. Επειδή η ειδικότητα μου όμως είναι το ποδόσφαιρο θα σταθώ περισσότερο εκεί και θα αναλύσω αυτό το κομμάτι. Ο Ατρόμητος Παλαμά είναι έτοιμος από οποιαδήποτε άλλη ομάδα να κάνει την υπέρβαση. Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι έχει δικό του γήπεδο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με γυμναστήριο και βοηθητικό γήπεδο. Έχει τον 12ο παίκτη το μεγάλο του όπλο, το φίλαθλο κοινό του, που συμπαραστέκεται στην ομάδα όπου και να παίζει, έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που δουλεύουν σκληρά για να φτάσουν στον στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Έχει τις υποδομές που είναι το κομμάτι του μέλλοντος για την ομάδα και συν τοις άλλοις έχει και ένα συμβούλιο υγιές που είναι στο πλευρό της ομάδας.

Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στο κομμάτι των ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι και ο κορμός από όλα αυτά, το βασικό στοιχείο! Σίγουρα ένας από τους πολλούς παράγοντες για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της και να επιφέρει την επιτυχία είναι ο ποδοσφαιριστής να δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και να βγάζει τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε παιχνίδι. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό όμως. Χρειάζονται πολλές αρχές ακόμα για να πετύχεις. Μια από αυτές τις αρχές είναι να μπορεί να συνυπάρχει σε ένα σύνολο μαζί με άλλους 23 ποδοσφαιριστές, να μπαίνει μπροστά η λογική και να αφήνουμε πίσω τις μικροπρέπειες. Ξέρω πως είναι δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν τρόποι και συνήθειες του παρελθόντος. Ξέρω πως έχω πιέσει αρκετά τους ποδοσφαιριστές μου αλλά αυτές είναι πλέον οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, είτε είναι επαγγελματικό είτε είναι ερασιτεχνικό. Έχω καταλάβει πως όλοι οι ποδοσφαιριστές μου είναι διψασμένοι για τον τελικό στόχο και γι’ αυτό θέλουμε να κάνουμε αυτή την υπέρβαση".

Με τιμή
Ο προπονητής της ομάδας του Ατρόμητου Παλαμά
Ιωάννης Ματζίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου