Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Αλκυονίδες ημέρες για τον Ατρόμητο Παλαμά (3-0 τον Διγενή Αρτεσιανού)


Μέσα σ'ενα ηλιόλουστο χειμωνιάτικο μεσημέρι ο Ατρόμητος με τη φόρα που είχε απο το ματς της Τρίτης και τη νίκη του επι του Αετού Αγ. Θεοδώρου με 4-0 νίκησε σήμερα, φτάνοντας σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, και τον Διγενή Αρτεσιανού με το επιβλητικό 3-0.
Η καλή μέρα φάνηκε νωρίς για τον Ατρόμητο ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό με γκολ του Βασίλη Κακαϊτσα.Παρά το γεγονός οτι αντιμετώπιζε μια απο τις πιο καλές ομάδες (το δείχνει άλλωστε και η βαθμολογική της θέση) με την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, οι παίκτες του Φώτη Στάμου δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους καθώς είχαν την καθολική υπεροχή στο μάτς,δεν απειλήθηκαν σοβαρά σε κανένα σημείο,έβαλαν τρία γκολ και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να διευρύνουν και άλλο το σκορ.
Η καλή για την εποχή θερμοκρασία βοήθησε ώστε ο αγώνας να προσελκύσει αρκετό φίλαθλο κόσμο τόσο απο τον Παλαμά και απο το Αρτεσιανό, όσο και απο την γύρω περιοχή.Ειδικά οι φίλοι του Ατρομήτου έφυγαν απο το γήπεδο με ευχάριστη διάθεση καθώς είδαν την ομάδα τους να κερδίζει άνετα μια απο τις καλές ομάδες της κατηγορίας,να παίζει κατα διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο,να βάζει τρία γκολ και να δείχνει σε όλους οτι αποτελεί εναν υπολογίσιμο αντίπαλο που επιστρέφει για τα καλά στην κατηγορία μετα απο χρόνια.Στα πολύ θετικά του σημερινού αγώνα ήταν η συμμετοχή καταρχήν και η καλή παρουσία κατα δεύτερο δυο ταλαντούχων νεαρών παικτών,του Γιάννη Πολύζου και του Στέφανου Γιώτα που δικαίωσαν όσους πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

Μετά τη σημερινή νίκη και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα ο Ατρόμητος πέρασε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα αποκτώντας μια διαφορά ασφαλείας 10 βαθμών απο την ζώνη των play aout και σίγουρα πλέον θα αγωνίζεται πιο απελευθερωμένα καθώς ο βασικός στόχος απο την αρχή της αγωνιστικής περιόδου ήταν να σωθεί και να βάλει της βάσεις για την δημιουργία μιας καλής ομάδας.Βέβαια οτι καλύτερο βαθμολογικά φέρει μια καλή πορεία και φέτος είναι καλοδεχούμενο.

Το φιλμ του αγώνα:
3'   Μετά απο μπαλιά απο αριστερά του Τσιτώνα ο Κακαϊτσας με πλασέ ανοίγει το σκορ.
12' Κλεψιμο του Τρουβά στο χώρο του κέντρου,κάθετη πάσα στον Κακαϊτσα,αυτός τραβάει πάνω του όλη την αντίπαλη άμυνα,πασάρει στον Μαγαλιό,το σουτ του οποίου αποκρούει με υπερένταση ο γκολκίπερ του Διγενή.
16' Σουτ απο δεξια του Τσιτώνα πέρασε λίγο αουτ.
22' Μετά απο εκτέλεση φάουλ του Τσιτώνα απο δεξιά, ο Λιάπης αφύλαχτος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα πάνω απο τα δοκάρια
34' Έξοχη συνεργασία Τσιτώνα-Κουκούδα, ο πρώτος περνάει όποιον βρήκε μπροστά του,σουτάρει,αποκρούει ασθενώς ο Καμινιώτης και στο ριμπάουντ ο Φαλάγγας κάνει το 2-0.
36' Φάουλ έξω απο περιοχή για τους φιλοξενούμενους, διώχνει σε κόρνερ o Πατσιαλης.
50' Απόκρουση του τερματοφύλακα του Ατρομήτου σε σουτ του Οικονόμου.
61' Εκτέλεση φάουλ του Κακαϊτσα στο πρώτο δοκάρι,στην πορεία της μπάλας ο Τρουβάς με προβολή σημειώνει το 3-0.
63' Σούτ για τον Διγενή αποκρούει αρχικά ο Πατσιαλής και εν συνεχεία διώχνει πάνω στη γραμμή ο Ανυφαντάκος.
85' Όμορφος συνδυασμός των παικτών του Ατρομήτου καταλήγει στον Γιώτα που με απ'ευθείας πλασέ στην κίνηση στέλνει την μπάλα λίγο αουτ.

 Την επόμενη αγωνιστική ο Ατρόμητος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Απόλλων Μακρυχωρίου.

*Απαράδεκτη και κατακριτέα απο όλους η συμπεριφορά "φιλάθλου" του Ατρομήτου προς το τέλος του παιχνιδιού.Σε ένα ήσυχο ματς που η ομάδα του κέρδιζε με 3-0 θέλησε προφανώς να γίνει αυτός ο -αρνητικός- πρωταγωνιστής.Τέτοιου είδους συμπεριφορές-που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω- δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που προσπαθούν να δημιουργήσουν η διοίκηση,ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και θα πρέπει να απομονώνονται  απο το υπόλοιπο υγιές κομμάτι των φιλάθλων του Παλαμά που φέτος άρχισαν να γεμίζουν και πάλι το γήπεδο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ :  ΠΑΤΣΙΑΛΗΣ, ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΟΣ, ΝΤΙΚΑΣ, ΛΙΑΠΗΣ, ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΤΡΟΥΒΑΣ, ΚΟΥΚΟΥΔΑΣ(70΄ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ), ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΓΑΛΙΟΣ Ν. (61΄ ΠΟΛΥΖΟΣ),) ΚΑΚΑΪΤΣΑΣ, ΤΣΙΤΩΝΑΣ(78' ΓΙΩΤΑΣ) .
ΔΙΓΕΝΗΣ : ΚΑΜΙΝΙΩΤΗΣ, ΓΟΥΛΑΣ, ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΜΠΡΗΣ, ΑΔΑΜΟΣ Π., ΑΔΑΜΟΣ Ι., ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΤΑΡΛΑΝΤΕΖΟΣ(51' ΜΑΝΩΛΗΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου