Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Νίκη με νύχια και με δόντια! Ατρόμητος-Δόξα 3-2


Σε άλλο ένα αγώνα, ο Ατρόμητος έπαιξε με τη φωτιά αλλά τελικά έφυγε με το τρίποντο από το γήπεδο. Σε ένα αγώνα για γερά νεύρα κατάφερε να κερδίσει την πολύ μαχητική ομάδα της Δόξας Μητρόπολης με 3-2.Ο Ατρόμητος με δεδομένη την απουσία του Παληγιάννη από την αρχική ενδεκάδα, ξεκίνησε με κάποιες αλλαγές στις θέσεις των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο, σε σχέση με αυτές που έπαιζαν μέχρι τώρα. Ο νέος προπονητής, έβαλε αριστερό χαφ τον Γάτσο με εντολή να παίζει επιθετικά βοηθώντας τον Κακαίτσα που ήταν σέντερ φορ και τον Γκόβαρη με τον Μετούσι από δεξιά να ελέγχουν κέντρο και επίθεση. Νωθρά ξεκίνησε τον αγώνα ο Ατρόμητος που προσπαθούσε να βρει χώρους και διαδρόμους στο γήπεδο, τους οποίους όμως είχαν κλείσει καλά οι αμυντικοί της Δόξας. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα κατάφεραν να προηγηθούν στο 15΄όταν σε μία μπαλιά που κέρδισαν στο χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στον Παπακώστα, ο οποίος έπιασε στον ύπνο τον Πατσιαλή και με ένα κεραυνό έξω από την περιοχή έκανε το 0-1, παγώνοντας το γήπεδο. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους παίκτες του Ατρομήτου που έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο. Η μπάλα όμως δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα! Οι ευκαιρίες ήταν πολλές με τον Κακαίτσα να εξελίσσεται σε μοιραίο χάνοντας τουλάχιστον τρεις και τον Γάτσο, να σημαδεύει το δοκάρι με σουτ κεραυνό. Στο 35΄ όμως ήρθε η ισοφάριση, όταν μετά από ωραία επέλαση του Μετούσι από δεξιά και σέντρα στο κεφάλι του Κακαίτσα ο τελευταίος δεν άφησε περιθώρια στον πολύ καλό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αντιδράσει. Το επόμενο δεκάλεπτο πέρασε με την απόδοση του Ατρομήτου να πέφτει και τους παίκτες της Δόξας να κάνουν εκνευριστική καθυστέρηση την οποία έτσι κι αλλιώς είχαν ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό της συνάντησης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Ατρομήτου, να είναι πολύ χαλαροί, λες και από τη στιγμή που ισοφάρισαν είχαν εκπληρώσει την αποστολή τους. Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και σε μία αντεπίθεση στο 58΄ κατόρθωσαν να προηγηθούν και πάλι, με τον Γιαννακάκη, ο οποίος με ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πατσιαλή, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Μετά και το δεύτερο γκολ της Δόξας, αλλά και τους μέχρι τώρα αγώνες, αποδεικνύεται ότι η μεγάλη δύναμη της ομάδας που πέρσι ήταν η άμυνα, φέτος περνά κρίση και δέχεται εύκολα γκολ. Στη συνέχει ο Ατρόμητος, έδειξε το μέταλλο που έχει φέτος η ομάδα, αφού δεν τα παράτησε και ανεβάζοντας την απόδοσή του προσπαθούσε να ισοφαρίσει. Αυτό έγινε στο 74΄ όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκόβαρης και σύγχυση στη μικρή περιοχή της Δόξας, ο Ματζίκος που μόλις είχε μπει σαν αλλαγή με σουτ έκανε το 2-2. Στο σημείο αυτό οι φιλοξενούμενοι, διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ στο ρέφερι της συνάντησης, ο οποίος όμως είχε διαφορετική άποψη, μιας και ήταν πολύ κοντά στη φάση. Η εξιλέωση για τον Ατρόμητο ήρθε στο 82΄ όταν ο Γάτσος, ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή και ενώ είχε απελευθερωθεί από τον προσωπικό του αντίπαλο. Ο κος Τζαφάλιας έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο κορυφαίος του αγώνα, Κυριακόπουλος που έστειλε την μπάλα στη αριστερή γωνία, τον τερματοφύλακα στη δεξιά και τις καρδιές των φιλάθλων στη θέση τους! Το γκολ της νίκης ο Κυριακόπουλος το αφιέρωσε στον τραυματία αρχηγό του Ατρομήτου τον Βασίλη Ανυφαντάκο, που είδε άλλο ένα αγώνα από την κερκίδα. Το υπόλοιπο της συνάντησης, πέρασε με τους γηπεδούχους να κάνουν καθυστέρηση και να πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα τους φιλοξενούμενους, για ότι αυτοί έκαναν για 80΄. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ατρόμητο για πρώτη φορά φέτος, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκάτοικο τον Διγενή Αρτεσιανού. Για τον Ατρόμητο ακολουθεί η δύσκολη έξοδος στο Καρποχώρι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: ΠΑΤΣΙΑΛΗΣ, ΝΤΙΚΑΣ (73΄ ΜΑΤΖΙΚΟΣ), ΜΟΥΛΑΪ, ΦΑΛΑΓΓΑΣ, ΛΙΑΠΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΗΣ (85΄ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ), ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΟΒΑΡΗΣ, ΜΕΤΟΥΣΙ, ΓΑΤΣΟΣ, ΚΑΚΑΪΤΣΑΣ (90΄ ΤΕΓΑΣ).

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον κύριο Τζαφάλια και στον ''αντικειμενικό'' σας σχολιασμό... Μάλλον εσείς οι Παλαμιώτες βρισκόσασταν σε άλλο γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή